rrock'n roll child

lauantai 17. elokuuta 2019

Kirja-arvostelu: Lintuhäkki



Lintuhäkki (englanniksi Bird Box) on Josh Malermanin kirjoittama kauhuromaani naisesta nimeltä Malorie, joka sitoo silmät itseltään sekä kahdelta lapselta, työntää veneen vesille ja alkaa soutaa hiljaista mutta vaarallista jokea pitkin kohti turvaa.
Maailma on jo viisi vuotta sitten ajautunut kaaokseen ja kirjassa kerrotaan Malorien ja lasten jokimatkan lisäksi myös menneisyydestä. Kuinka suurin osa maailman ihmisistä alkoivat seota, kuinka Malorie oppi ja kuinka hän itse opetti lapsia kuulemaan ja tuntemaan silmät sidottuina, kuinka Malorie päätyi nykytilanteeseen. Miten elää silmät sidottuina tietäen että näkeminen on kaikkein vaarallisinta.

Mielestäni kirjan juoni vaikutti hyvin kiinnostavalta, ja ahmin kirjan noin viikossa. Kertoo siis siitä miten koukuttava kirja on kyseessä! Tykkäsin kirjan useimmista henkilöistä ja vaikka kirja pomppii niin nykyisessä kuin menneessä ajassa, tarina pysyy hyvin kasassa ja tekstiä on helppo lukea. Kirjassa tapahtui joitakin ennalta-arvattavia mutta myös hyvin yllättäviäkin asioita. Tarina sisälsi monia raakoja kohtia joista tykkäsin, ja odotan innolla miltä ne on saatu näyttämään elokuvassa. Tästä nimittäin on tehty Netflix-elokuva, jota en ole vielä nähnyt, mutta mikä on ehdottomasti katsottava niin pian kuin mahdollista.
Tämä on kyllä paras kirja minkä oon hetkeen lukenut!

 ☆☆☆☆☆

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti