rrock'n roll child

keskiviikko 16. joulukuuta 2020

Leffavuosi 2020

Mitä leffoja kävin katsomassa tänä vuonna ja millaisia ajatuksia ne herätti?

Color Out Of Space

Milloin kävin katsomassa: 14.2.

Ajatuksiani leffasta: Kyseessä on samana päivänä Suomen ensi-iltaan ilmestynyt scifiä ja kauhua yhdistelevä elokuva. Gardnerin perhetilalla alkaa tapahtua kummia kun hehkuva meteoriitti törmää maahan ja salaperäinen valo alkaa vaikuttaa kaikkeen elolliseen. 

Kävin katsomassa tämän Iltsun kanssa. Hän ei oikein innostunut scifistä, mutta oli kehunut leffan traileria ihan hyväksi. Itse taas olin enemmän innoissani vaikken ollut nähnyt traileria. Leffan jälkeen oltiin sitä mieltä et kyllä kannatti katsoa! Mielestäni leffa kulki hyvää tahtia eteenpäin, ja osasi pitää katsojan otteessaan. Elokuva sisälsi paljon jännittäviä mutta myös ihan hauskojakin kohtia, vaikkei se olekaan komedia. Voisin helposti katsoa tämän joskus uudestaankin, oli sen verran hyvä tekele! 


Se mieletön remppa

Milloin kävin katsomassa: 22.7.

Ajatuksiani leffasta: Rajoituksien purkamisen myötä myös useimmat leffateatterit avattiin. Olinkin jo kaivannut leffateatterin tunnelmaa. Päätettiin käydä katsomassa tämäkin leffa Iltsun kanssa. 

Kyseessä on suomalainen komedia jota tähdittävät Kiti Kokkonen ja Sami Hedberg. Jo näyttelijöiden takia ajattelin et tää leffa on pakko nähdä. Maija (Kiti) ja Jalmari (Sami) perivät unelmiensa talon joka kaipaa "hieman" remonttia. Pari joutuu keskelle remonttisoppaa ja kohellusta ja kommelluksia tästä leffasta ei puutu! Tuli naurettua muutamalle kohdalle, tää oli oikein viihdyttävä leffa. Sivurooleissakin pyöri tuttuja näyttelijöitä mut harmi että ne ei päässyt loistamaan tässä leffassa niin hyvin kuin Kiti ja Sami. Tää on sellanen leffa mitä suosittelen jos haluaa heittää aivot narikkaan!


Eden

Milloin kävin katsomassa: 15.8.

Ajatuksiani leffasta:  Joukko nuoria lähtee viikon mittaiselle riparileirille. Leiritunnelmaa yrittää pilata nuorten omat ongelmat sekä liian innokas nuori pappi joka yrittää luoda leirille perinteitä mitä hänen omalla leirillään oli, mutta kaikki eivät ole kiinnostuneita samoista säännöistä. Elokuvassa pohditaan elämän suuria kysymyksiä niin uskonnosta kuin omista tuntemuksista. 

Mielestäni oli virkistävää nähdä suomalainen leffa jossa todella suurin osa näyttelijöistä ei ollut ennestään tuttuja. Oli mielenkiintoista nähdä miten itselle uudet kasvot osasivat ottaa roolinsa haltuun. Ja aika monella se onnistuikin, moni hahmoista osasi niin vihastuttaa kuin ihastuttaakin. :D Leffa olisi ehkä ollut tylsä jos mukaan ei oltaisi saatu ärsyttävää teinikuningatarta jota uskonto ei voisi vähempää kiinnostaa, herkkää poikaa, tai itsevarmaa älykkötyttöä. Leffa oli ihan katsottava, mut olisin kaivannut siihen ehkä enemmän jotain lisää, en tiedä mitä. Mut jos elokuva kiinnostaa, niin suosittelen silti katsomaan. 

Vallitsevan tilanteen vuoksi tänä vuonna tuli käytyä aika vähän leffateatterissa. Toivottavasti ensi vuonna pääsisi nauttimaan enemmän leffoista kodin ulkopuolella!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti