rrock'n roll child

tiistai 9. heinäkuuta 2024

Tuhdimmat Tahdit, päivä 1

Heippa!

Jälleen yksi unohtumaton festariviikonloppu takana. Tällä kertaa Tuhdimmat Tahdit, yks mun lempifestari. Kyseinen festari järjestettiin taas Ratinanniemessä, joka on juuri sopivan kokoinen paikka tälle festarille ja jonne on aina helppo saapua. Oli myös jälleen huippu bändikattaus. Tänä vuonna olikin vain kotimaisia yhtyeitä, mut se ei menoa haitannut ja tapahtuma keräsi 13 000 kävijää. Oltiin kavereiden kanssa molemmat päivät näillä festareilla. 

Perjantaina suuntasin jo ennen kavereita alueelle, sillä halusin nähdä pitkästä aikaa Kotiteollisuuden joka sai kunnian aloittaa koko festariviikonlopun. Oli taas pirun kova! Uusi biisi Susirajalla toimi hyvin myös livenä. Unohtamatta tietenkään vanhoja hittejä.




Viikonloppuna oli hyvin vaihteleva sää, ja aika pian Kotiteollisuuden jälkeen alkoikin sataa. Seuraavaa esiintyjää täytyi hetki katsoa puun alla sadetakki päällä. Seuraavaksi lavalla esiintyi Marko Hietala. Tätäkin oli hienoo nähdä pitkästä aikaa. Ihanaa kun oma lemppari Left On Mars kuultiin myös keikan aikana. Alunperin Marko laulaa biisissä Tarja Turusen kanssa, mut tällä keikalla Tarjan osuudet lauloi Manna Borg. Ei mitään tietoa kuka hän on mut lauloi kyllä upeasti. Keikka päättyi Black Sabbathin War Pigs -coveriin. Taas sai ihmetellä Markon ääntä, on se vaan niin taitava. Marko nähdään tulevalla Vain elämää-kaudella jota odotan innolla!




Seuraavaksi sitten Lost Society! Tää toimii joka kerta niin pirun hyvin livenä eikä tämäkään keikka ollut poikkeus. Tuttuja biisejä ja yleisö heti messissä. Yksi kavereista ehti kans nähdä näiden keikkaa kun saapui sopivasti alueelle. Näiden jälkeen oli sopiva hetki hakea juomaa jonka jälkeen tsekattiin Stratovarius. Näin Stratoja viimeks viime vuoden Rockfesteillä, mut sillon niitä ei ehtinyt katsoa alusta loppuun. Nyt vihdoin tuli katottua koko keikka ja vitsit mikä meininki! Nautin niin paljon tästä keikasta.








Toinenkin kavereista saapui vihdoin alueelle ja Stratojen jälkeen päätettiin syödä jotain. Nugetit ja ranet oli hyvä combo. Syömisen jälkeen haettiin vielä juomaa ja tsekattiin jonkin aikaa Mokomaa. Uuden levyn biisit oli hemmetin hyviä livenä ja muutenkin todella mahtava keikka taas. Mokoma ei petä ikinä.





Perjantaipäivän päätti ihana Amorphis. Siitä jo olikin aikaa kun oli viimeksi päässyt näkemään tätä bändiä. Huhh miten upea keikka! Meni ihan kylmikset. Tomin örinä ja puhdas laulu on jotain niin hienoo ja näilläkin uudet biisit toimi todella hyvin livenä. Ei riitä sanat kuvaamaan millanen fiilis tästä keikasta jäi.





Kiitos perjantain esiintyjille <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti