rrock'n roll child

torstai 3. kesäkuuta 2021

Viikonloppu Helsingissä: lauantai ja sunnuntai

Moikka, tässä vielä vika osa viime viikonlopun Helsingin reissusta. 

Lauantaina oli tosiaan enemmän ohjelmaa. Heräiltiin rauhassa, syötiin kunnon aamupala ja lähdettiinkin sitten kohti rokkivaatekauppa Totentanzia, jossa olin jo pitkään halunnut käydä. Siellä on tosi kivan näköisiä vaatteita ja myydään siellä muutakin, kuten mukeja. Mukaan lähti yks ihana takki. Sieltä lähdettiin sitten Kauppatorille josta noustiin Suomenlinnaan menevään lauttaan. 




Oli kyllä paljon porukkaa liikenteessä, onneks kuitenkin mahduttiin kannelle istumaan ja sai ihastella kauniita maisemia. Suomenlinnaan päästyämme käytiin hakemassa pientä evästä kaupasta ja pidettiin pieni piknik ennen kuin lähdettiin kiertämään paikkaa. Oli vaan todella lämmin, aurinko paistoi suoraan päin näköä ja hattu oli jäänyt kotiin. Oli silti kiva käydä pitkästä aikaa Suomenlinnassa, se on vaan niin hieno paikka! Käytiin matkamuistomyymälässä ennen lähtöä, löysin itelleni kivan magneetin.










Kauppatorille päästyämme käveltiin jalat tohjona Taco Belliin, olipas ihanaa päästä syömään ku oli tullut vähän nälkä, oli jälleen kerran oikein herkullista ruokaa!


Tämän jälkeen taidettiin käydä Alkossa. Alkoon oli kivat jonot, ei oltu ikinä jouduttu jonottamaan viinakauppaan. Sit kun päästiin vihdoin sisälle, niin tajuttiin ettei siellä ollu sellasta viiniä mitä oltais haluttu, ja oli muutenkin tosi pieni valikoima. Mut nappasin siitä sit vaan jotain valkkaria itelleni ja muutaman lonkeron. Ja vaikka turvaväleistä mainittiin nii jengi oli silti ihan kiinni muissa. Semmosta. :D Tämän jälkeen mentiin vielä Kaivariin piknikille, tässä vaiheessa jalat vasta olikin tohjona kun käveltiin sinne, vaikka oltais varmasti päästy ratikalla. Mut tulipahan käveltyä semmoset yli 13km päivän aikana, huh. 



Ei oltu ku ehkä puoli tuntia Kaivarissa, sillä yhtäkkiä tulikin kylmä. Oltiin puhuttu et lähdettäis käymään parin kaverin kämpillä, niillä oli jotkut bileet. Haettiin kaupasta lisää juotavaa ja vähän syötävää. Hurautettiin eka Eerolle, hengähdettiin hetki ja lähdettiin sit kavereiden luo. Tajuttiinkin aika pian Iltsun kaa et oltiin saatu auringonpistos, yhtäkkiä siellä kavereiden luona tuli hieman huono olo. Naama oli kuuma ja punainen, samoin rinta ja kädet. Joten ei oltu sit kovin kauaa kavereilla, mut oli kiva nähdä niitä edes pikaisesti. Eero jäi sinne vielä joksikin aikaa mut me Iltsun kanssa mentiin takas Eerolle, käytiin suihkussa, juotiin vettä ja levättiin. Käytiin yöpuvut päällä päästämässä Eero sisälle joskus yöllä, oltiin varmaan hauskan näköisiä. :D Sit olikin ihana nukahtaa sohvalle ku oli niin poikki päivän jäljiltä. 

Sunnuntaina heräiltiin taas rauhassa, syötiin aamupalaa ja pakkailtiin kamoja. Vietiin mun ja Iltsun kamat Kampin säilytyslokeroille ja siinäkin meinas palaa käpy. Ei meinattu löytää sellaista lokeroa joka olisi ottanut käteistä vastaan. Pitkän etsinnän jälkeen löydettiinkin vihdoin lokero mihin sain laitettua käteistä ja mun ja Iltsun kamat mahtui samaan lokeroon. Käytiin vielä vähän shoppailemassa ja syömässä. Löysin itelleni ohuita kesäsukkia, lippiksen, ihanan Muumi-tyynyliinan ja Muumi-magneetteja. Käytiin myös tottakai Karkkitorilla, siellä on pakko käydä joka Helsingin reissulla. Sieltä lähti karkkia ja keksiä. Lopuksi oli tarkoitus käydä On The Rocksin terdellä, mut koko paikka olikin kiinni. Joten mentiin sitten lähellä olevalle Public Cornerin terdelle, siellä oli kiva istuskella jonkin aikaa. Bussi lähti takas Tampereelle 18:20, ja oltiin Tampereen linja-autoasemalla puoli yhdeksän jälkeen. Oli niin nälkä et sorruin kotimatkalla hakemaan Hesestä ruokaa. Nyt oonkin syönyt muuta kuin roskaruokaa, oli aikamoinen mättöviikonloppu. :D


Vastoinkäymisistä huolimatta tässä reissussa oli hyviäkin puolia. Ihania maisemia, hyvää ruokaa ja seuraa. Helsingissä vaan on aina kiva käydä!
Kiitos Iltsulle matkaseurasta ja kiitos nyt vielä Eerollekkin siitä että kestit meitä tän viikonlopun. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti