rrock'n roll child

keskiviikko 28. joulukuuta 2022

Leffavuosi 2022

Tulipa käytyä myös muutaman kerran leffassa tänä vuonna.  


Scream

Milloin kävin katsomassa: 4.3.

Ajatuksiani leffasta: Helmikuussa ensi-iltansa saanut uusi Scream herätti mielenkiintoa ja käytiin katsomassa tämä Iltsun kanssa. Woodsboron pikkukaupunkia järkyttäneistä murhista on kulunut 25 vuotta ja uusi tappaja on sonnustaunut tuttuun Ghostface-naamioon ja alkanut jahdata teini-ikäisten joukkoa. Ghostface on kyllä yksi mun lempparipahiksista jos näin voi sanoa. Samaan aikaan karmiva, mutta samaan aikaan hieman huvittavakin, ainakin tässä leffassa olevissa kohtauksissa Ghostfacessa oli jotain koomista. Leffa luotti ehkä vähän liikaakin äkkisäikäytyksiin, joita en voi sietää. Leffan loppuratkaisu oli vähän njääh, mietin et oliko tämä oikeasti se syy miksi ihmisiä murhattiin. Ehkä vähän tylsä loppuratkaisu, mut muuten kyllä tykkäsin leffasta! Tästä tulee muuten ensi vuonna uusi osa.


70 on vain numero

Milloin kävin katsomassa: 31.3.

Ajatuksiani leffasta: Päätin käydä pitkästä aikaa katsomassa yksin jotain, ja tämä osui silmiini Finnkinon ohjelmistossa. Olin nähnyt tästä trailerin, ja jo pelkkä traileri oli mielestäni hauska. Joten päätin mennä katsomaan tämän leffan ja kyllähän se kannatti! Hannele Lauri näyttelee tässä pääosaa, ja ai että on muuten ihan täydellinen roolisuoritus, ainakin omasta mielestäni. Ihan mahtavat repliikit ja monesti sai nauraa. Tämä onkin yksi parhaimpia suomalaisia elokuvia, mitä on tehty. Tässä vilisee muutenkin tuttuja näyttelijöitä, myös pari tuttua muusikkoakin. Koska leffaa on kuvattu Tampereella niin oli kiva bongata tuttuja paikkoja. Suosittelen lämpimästi katsomaan tämän.


Sing 2

Milloin kävin katsomassa: 4.4.

Ajatuksiani leffasta: Jo Singin eka osa oli mielestäni hyvä, joten mietin voisiko tämä toinen osa yltää sen tasolle. Ei tarvinnut kyllä pettyä! Kyseessähän on siis koko perheen animaatio jota voisi kutsua myös musikaaliksi. Kävin katsomassa tämän maanantai-iltana jonka takia salissa ei ollut paljon katsojia. Oli ihanaa nauttia leffan katsomisesta. Paljon hyviä hahmoja, niin uusia kuin ekassa osassa olevat hahmot. Ehdoton lempparini noista hahmoista on se vanha liskorouva, jonka nimeä en nyt muista. Se kyllä tarjosi taas monet hyvät naurut. Leffasta ei puuttunut kommelluksia eikä todellakaan tullut tylsiä hetkiä. Kävin muuten katsomassa leffan suomeksi dubattuna, sillä mm. Michael Monroe ja Pate Mustajärvi ääninäyttelevät siinä! Oli helppo kuulla mitä hahmoja nämä ääninäyttelivät. Vaikka leffalle tulikin naurettua, meinasin myös itkeä, sillä leffan loppukohtauksessa oleva laulu oli vaan niin ihanaa kuultavaa. Tekisi mieli katsoa tämä leffa uudestaan, oli vaan jotenkin niin lämminhenkinen ja ihana! 


Hurja jengi / The Bad Guys

Milloin kävin katsomassa: 25.4.

Ajatuksiani leffasta: Kyseessä on animaatioleffa, jonka kävin katsomassa kaverini Hannan kanssa. Ei oltukaan ennen käyty yhdessä elokuvissa, mut olipas kiva käydä nyt! 

Elokuva kertoo pahiksista jotka tekevät ryöstökeikkoja. Pahiksiin kuuluvat Herra Susi, Herra Piraija, Neiti Tarantella, Herra Käärme ja Herra Hai. Hyvin toimiva porukka mielestäni, mut ehkä hauskin oli Herra Hai. Katsottiin tämä suomeksi dubattuna ja pakko sanoa et tässä oli myös hyvät ääninäyttelijät! Leffa nappasi heti mukaansa ja oli yllättävän hauska ja nopeatempoinen elokuva. Leffan parasta antia oli tietenkin Herra Hai ja monet kommellukset mitä hahmot saivat aikaan ryöstökeikoillaan. Myös se, tulisiko heistä lopulta hyviksiä vai jäävätkö he pahiksiksi. Oikein hyvä leffa oli, suosittelen katsomaan! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti