rrock'n roll child

lauantai 17. helmikuuta 2018

Kirja-arvostelu: Pretty BabyPäätin eräs ilta käydä pitkästä aikaa kirjastoautolla, mikä on yks maailman parhaimmista keksinnöistä, jos ei jaksa lähteä kauemmas etsimään luettavaa. Kirjastoauto kurvaa aina tohon meidän pihaan keskiviikkoisin. Itseasiassa huomasin tämän kirjan heti astuttuani autoon. Luin kirjan juonen takakannesta ja mietin et jaksaisko tää kiinnostaa mua. Pienen hetken kuluttua päätin, et jos nyt ainakin kokeilisi, ja lainasin kirjan. Meni ehkä pari päivää kunnes tuli fiilis et voisin alkaa pikkuhiljaa lukemaan sitä. Ajattelin et kirja on tylsä mut avasin kuitenkin ekan sivun ja aloin lukea. Olin väärässä kirjan suhteen – nimittäin siitä oli tylsyys kaukana.

Pretty Baby: Kuinka pitkälle olet valmis menemään, on kansainvälisesti menestyneen bestsellerkirjailijan Mary Kubican käsialaa, ja kirjan on suomentanut Virpi Kuusela. Mielestäni Kuusela on tehnyt loistavaa työtä suomentamisen suhteen, sillä kirjaa lukiessa ei tullu huomattua mitään virheitä. Kirjaa on mielestäni helppo lukea. Kubica on keksinyt hyvin koukuttavan tarinan.

Kirja on luokiteltu psykologiseksi trilleriksi. Se kertoo tarinan kodittomasta teiniäidistä Willow’sta ja kotirouva Heidi Woodista joka päättää ottaa tytön ja vauvan perheensä luo asumaan joksikin aikaa. Tästä Heidin aviomies Chris ja tytär Zoe eivät kuitenkaan innostu. Kirjassa kerrotaan tarinaa Willowin, Heidin ja Chrisin näkökulmista. Sen takia kirjaa on kiva lukea, kun kaikkia tapahtumia ei kerrota vain yhden henkilön näkökulmasta. Kirjassa esiintyy Willowin, vauvan ja perheen lisäksi muun muassa Heidin ystävä Jennifer, Chrisin työkaverit, ja Willowin entiseen elämään kuuluneet henkilöt joista selviää enemmän kirjaa lukiessa. 

Luulin tarinaa aluksi aika ennalta-arvattavaksi, mutta väärässä olin. En olisi ikinä uskonut millaiseen loppuratkaisuun tarina päättyy. En kuitenkaan paljasta tämän enempää, sillä kaikki selviää vain lukemalla kyseisen kirjan. Itse sain luettua tämän kirjan juuri tällä viikolla, ja oon vielä jotenkin niin fiiliksissä, sillä toi juoni todellakin osasi yllättää.

Mary Kubicasta tuli mun lempikirjailija tämän kirjan myötä. Häneltä on ilmestynyt aiemmin Good Girl – kunpa tietäisit. Pretty Babyn jälkeen on ilmestynyt Don’t You Cry: menneisyyden varjot ja Every Last Lie (tätä ei taida löytyä kirjastosta vielä). Aion ehdottomasti lukea myös nuo!
Mutta mikäli psykologiset trillerit kiinnostaa edes vähän, niin suosittelen ehdottomasti lukemaan Pretty Babyn!

☆☆☆☆☆

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti