rrock'n roll child

tiistai 15. lokakuuta 2019

Kööpenhamina, Tanska 6.-11.10.2019


Moi!
Ihana Köpiksen reissu takana ja nyt onkin vihdoin aikaa postata tästä matkasta. Siitä oli 12 vuotta aikaa kun olin ollut viimeksi Tanskassa, ja samaten myös viimesimmästä lentokonematkasta. Mua saattoi hieman jännittää koneen noustessa Helsinki-Vantaalta sunnuntai-iltana, lento sujui kuitenkin ongelmitta ja oli hienot maisemat.



Köpikseen päästyämme haettiin meidän matkalaukut, ja lähdettiin siitä pian kohti Fredriksbergiä missä meitä odotti kaksikerroksinen omakotitalo (air bnb-kämppä). Käveltiin pimeän puiston poikki ja haettiin ruokaa ennen kämpille menoa. Kello oli paljon joten syömisen jälkeen oli ihana rojahtaa yläkerran pehmeään ja leveään sänkyyn. Tuli huomattua et tossa kämpässä oli kylpyamme jota testasin alkuviikosta. Teki hyvää!

Maanantaina oli aikainen herätys, lähdettiin erääseen toimipisteeseen jossa työskenneltiin muutama päivä. Tutustuttiin ihmisiin ja heidän kanssa oli kyllä mukava työskennellä, kaikki oli niin kivoja! Maanantain työpäivän jälkeen käytiin kävelemässä meidän taloa lähellä olevalla järvellä, oli tosi nätti ilma. Illemmalla käytiin syömässä ja nähtiin sellasia "dancing fountain" -tyylisiä juttuja jollain kadulla, ne taitaa olla siinä aina.












Tiistaina oli toinen työpäivä, ja pakko muuten sanoa et tykkäsin siitä et tässä työpaikassa oli joka aamu aamujumppa! Tulee oikeesti vähän pirteempi fiilis kun on jumpannut ennen työntekoa. Päivän jälkeen käytiin Nycarlsberg Glyptotekissä. Siellä oli monia näyttelyjä ja tosi hieno talvipuutarha. Käveltiin myös H.C. Andersenin bulevardilla ja nähtiin itse Andersenin patsas, mun sisäinen fanityttö saattoi hieman kiljua.














Käytiin myös muutenkin pyörimässä keskustassa. Tuli käytyä ekaa kertaa Hard Rock Cafessa, en oo siis siellä Helsinginkään kahvilassa käyny.. Ei tilattu mitään mut tuli siinä shoppailtua, löysin itelleni hienon paidan.





Keskiviikkona jatkettiin töitä. Jakauduttiin pieniin ryhmiin ja meidän ryhmän tehtävä oli voxpop, eli katuhaastis. Käytiin keskustassa haastattelemassa ihmisiä, tää osoittautui todella hauskaksi päiväksi! Päivän jälkeen läksittiin suoraan Nyhavniin, mikä on tuttu ainakin veneistä ja erivärisistä taloista. Tulipahan sielläkin käytyä ekaa kertaa, osoittautui erittäin ihanaksi paikaksi ja saatiin hyvää instamatskua.








Tämän jälkeen lähdettiin käymään Christianiassa, joka on pieni vapaakaupunki Köpiksen sisällä. Valitettavasti siellä ei saanut kuvata kun ihmiset ei tykkää siitä ja se toimii edelleen hippien asuinpaikkana. Ulkoa sain kuitenkin ottaa kuvan. Sisäpuolella oli erilaisia ravintoloita, baareja, kauppoja yms. Oli myös lava missä taitaa edelleen soittaa isojakin bändejä. Tosi mielenkiintoinen paikka, suosittelen käymään!


Käytiin vielä istuskelemassa kahviossa ja oltais menty käymään paikallisessa kirkossa mut se oli jo mennyt kiinni.



Torstaina oli vika työpäivä. Meidän työ ei ollut vielä täysin valmis mut saatiin sitä vähän editoitua ja katsottiin kaikkien tuotoksia. Sit lähdettiin koko työporukka pitsalle ja otettiin ryhmäkuva. Illempana lähdettiin viettämään iltaa latvialaisten air bnb-kämppään, kun hekin olivat osana meidän projektia. Pöytä oli koreana, juotiin viskiä, olutta ja viiniä. Saatiin kuningasidea mennä pihalle maistamaan Surströmmingiä mitä meidän ohjaaja oli käynyt hakemassa Ruotsista samana päivänä. Kaikenkaikkiaan oikein hauska ilta!





Perjantai aamuna ei ollut onneks kovin aikainen herätys, kun kämppä piti luovuttaa klo 11. Heräiltiin ja pakkailtiin rauhassa. Vietiin matkalaukut jo lentokentälle ja lähdettiin sieltä shoppailemaan Fisketorvet -nimiseen kauppakeskukseen missä oli myös leffateatteri. Käytiin syömässä ja lähdettiin myöhemmin takas lentokentälle, missä jatkettiin shoppailuja heti turvatarkastuksen jälkeen. Ostin kivoja tuliaisia niin itelleni kuin perheelle ja ystäville, olihan siellä vaikka mitä hienoo vielä.






About klo 20:45 oli sit lento takas Suomeen. Olipa jotenkin haikea fiilis, mut samalla oli ihana päästä takas Suomeen. Meidät tultiin hakemaan Helsinki-Vantaalta ja meidät kaikki heitettiin kotiovelle asti, kiitos aivan ihanalle kuskille. <3


Todella ikimuistoinen reissu, tätä en tuu ikinä unohtamaan. Ensi keväänä olisi tiedossa Latvian reissu, tuskin maltan odottaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti