rrock'n roll child

keskiviikko 16. joulukuuta 2015

JOULUKALENTERI - LUUKKU 16: Lapsuuden joulu

Hei! Tällä kertaa aiheena mun lapsuuden joulu.

Pienempänä olin aina tosi innoissani joulusta. Yks joulun kohokohdista oli ehdottomasti se ku meille tuotiin joulukuusi. Tykkäsin koristella kuusta, ja pukeutua punaiseen tonttulakkiin.
Sain auttaa äitiä leipomaan pipareita, ja piparitaikina oli suurimpia herkkuja.

Aattoa edeltävänä iltana tonttu toi jo etukäteen pari pientä lahjaa parvekkeelle. Se jotenkin lisäsi jännitystä siihen mitä aattona tapahtuisi.

Jouluaatto-aamuna oli tapana herätä jo siinä seiskan-kasin välillä, koska oli pakko päästä avaamaan lahjoja ja kattoon jouluohjelmia. Muistan et jännitin koko yön sitä et mitä saan lahjaks, tai saanko ylipäätään lahjoja, vaikka olinkin ollut tosi kiltti. Joulupukille oli tapana kirjottaa kirje, mihin laitoin aina hirveen pitkän listan kaikesta mitä toivoin. Meille tuli siihen aikaan lelulehtiä, joita selasin aina ja niistä kirjotin listaan niitä leluja mitä haluaisin itelleni.

Joulupukin kuumalinja oli yks niistä ohjelmista, mitä tykkäsin kattella joka joulu. Tykkäsin kuunnella lasten lähettämiä terveisiä, ja mietin monta kertaa et pitäisikö itekkin soittaa sinne. En kuitenkaan uskaltanu, oisin varmaan jäätyny siihen paikkaan. Lumiukko oli myöskin sellanen ohjelma mikä oli pakko kattoo.

Lähisukulaiset oli yleensä meillä viettämässä aattoa. Välillä oltiin toki jollain muulla sukulaisella, yleensä mummulla ja papalla. Syötiin hyvää jouluruokaa, ja sen jälkeen vaan istuttiin olkkarissa kattoen lisää jouluohjelmia, tai ylipäätään telkkaa. Olin aina ihan täpinöissäni, koska ootin innolla pukin tuloa. Meillä oli välillä jotain ohjelmaakin, esimerkiks mä sain joskus lukea kaikille sellasta joulutarinaa mitä äiti on säilyttäny jossain kaapin pohjalla. Muistan et tykkäsin siitä tarinasta tosi paljon, en muista siitä kuitenkaan ihan kaikkea.

Jonkin ajan päästä äiti tai iskä huikkaa, et nyt ois aika alkaa laulamaan "Joulupukki, joulupukki" -laulua. Ovikello soi ja joulupukki astelee sisään kantaen isoa lahjasäkkiä samalla ku kaikki laulaa.
Pukille on laitettu tuoli valmiiksi, ja pukki istahtaa siihen. Hän kysyy "Onkos täällä kilttejä lapsia?" ja mua alkaa ujostuttaa. Pukki jakaa lahjat, ja saan istua vähän aikaa pukin polvella. Saan koskea pukin partaa. Kaikki availee paketteja ja ihastelee mitä niistä tulee. Vähän ajan päästä pukki lähtee, ja toivottaa kaikille hyvää joulua.


Oi niitä aikoja. <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti