rrock'n roll child

keskiviikko 13. heinäkuuta 2022

Sauna Open Air 2022 - päivä 2

Sauna Open Airin toinen päivä alkoi aurinkoisissa merkeissä. Oli ylipäätään kiva, ettei koko festariviikonloppuna satanut muutamaa pisaraa enempää eikä tarvinnut pukea sadetakkia. Koska Iltsu oli vielä töissä, lähdin yksin alueelle sillä Dampf oli päivän toka esiintyjä ja se oli aivan pakko nähdä! Bändiltä ilmestyi hiljattain The Arrival-nimeä kantava debyyttialbumi. Kyllä oli mahtavaa kuunnella eturivissä tämän levyn biisejä ja ai että mitä korvakarkkia se oli. Kyseessähän on siis ruotsalaisen Martin "E-type" Eriksonin uusi metalliyhtye. Yllättävän moni katseli tätä keikkaa eikä ihme, olihan tämä nyt todella kova. Toivottavasti bändi tulee pian uudestaan Suomeen! Minä nyt ainakin menisin uudestaan katsomaan näitä.






Seuraavaksi toisella lavalla esiintyi todellinen legenda, Doro Pesch yhtyeensä kanssa! Doro on tunnettu naispuolinen metallilaulaja ja oli suuri kunnia päästä näkemään tämä legendaarinen hevinainen ekaa kertaa livenä. En voi edes vieläkään käsittää et todella näin hänet livenä. Uskomaton keikka. Kuultiin paljon biisejä Doron Warlock-bändin, että myös Doron omasta tuotannosta. Sekä Doro että bändi oli kovassa iskussa ja oli ilmeisen kuuma meininki, sillä onnistuin palamaan kaulasta ja käsivarresta. 







Iltsu saapui alueelle ja katsottiin jonkin aikaa Marko Hietalan keikkaa. Alunperin Saxonin piti esiintyä tuolloin, mut valitettavasti bändi joutui perumaan keikan koronasairastumisen vuoksi. Mutta Marko oli kyllä loistava korvaaja. Marko esitti soolotuotantoaan suomeksi ja englanniksi. Oli ihanaa taas kuulla Markoa livenä ja on hänellä vaan niin komea ääni. 





Olisikohan tämän jälkeen esiintynyt Nyrkkitappelu? Istuttiin jonkin aikaa eikä seurattu keikkaa kovin tarkasti, yks meidän kaveri kylläkin riehui siellä lavan edessä. Teki hyvää istua vähän ja sitten katsottiin jonkin aikaa Avantasian keikkaa. Tätä bändiä oli hieno nähdä livenä ja oli upeat vierailijat lavalla! Olin niin yllättynyt kun tajusin et Ronnie Atkins oli mukana. 



Sitten suunnattiin kohti toista lavaa kun ruotsalainen Dead By April esiintyi siellä. Tätäkin oli kiva nähdä ekaa kertaa livenä. Vaikka muuten tykkäsin bändin meiningistä, oli pakko siirtyä sivummalle katsomaan keikkaa. Lavan edessä oli muutenkin ahdasta niin sitten vielä jotkut tuli hyppimään eteen.. Mutta syksyllä tätä bändiä näkee taas.





Seuraavaksi päälavalla räjähti kun ihana, mahtipontinen Battle Beast aloitti upean shown! Taisin nähdä bändin viimeksi 2020 joten oli ehtinyt tulla jo ikävä. Oli niin mahtavaa kuulla uusiakin biisejä vihdoin livenä ja ai että nautin! Niin uskomattoman hieno keikka et oksat pois. 












Tämän jälkeen mentiin Iltsun kanssa ulkopuolelle istuskeleen kun kaveri toi meille kaupasta lonkerot. Oli hyvä lepuuttaa hetki jalkoja ja olihan siinä ulkopuolellakin hyvin porukkaa kuuntelemassa. Jossain kohtaa sitten vielä päälavan eteen kun perjantaipäivän päätti Five Finger Death Punch. Tätä oli odotettu, siis vihdoin päästiin näkemään tämä livenä. Eikä tarvinnut pettyä. Aivan järjettömän kova show ja mitkä pyrot, biisit, välispiikit, tunnelma, konfettisade, aivan kaikki! Konfetteja löytyi illan päätteeksi hiuksista ja laukusta. Mut oli kyllä hieno päätös perjantaille.








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti