rrock'n roll child

torstai 30. toukokuuta 2013

Tie Pohjoiseen

Äänestettiin tosiaa sillo maanantaina sitä leffaa mitä katottais, ja kaikki oli sitä mieltä et katotaa Tie Pohjoiseen, ku sellane leffa sattuu olemaan meillä. Leffa oli iha ok kattoo uudestaa...
Sen jälkeen saatiin etätehtäväks tehdä tosta leffasta arvostelu. Tein siitä siis tämmösen arvostelun:

"Tie Pohjoiseen on vuonna 2012 valmistunut suomalainen Mika Kaurismäen ohjaama road movie -elokuva, jonka päänäyttelijöinä ovat Samuli Edelmann ja Vesa-Matti Loiri.
Elokuvan päähenkilö Timo Porala (Edelmann) on arvostettu pianisti, jonka isä Leo (Loiri) palaa 35 vuoden jälkeen takaisin poikansa luo.
Kohtaus oltiin tehty hyvin, kun Timo vain yhtäkkiä löysi isänsä nukkumasta kotioveltaan. Juoni etenee siitä sopivasti, eli Leo kertoo pojalleen pohjoisen sukulaisista, joten niimpä Leo vuokraa heille auton, ja isä ja poika lähtevät pitkälle ja mielenkiintoiselle matkalle kohti pohjoista, jonka aikana Timolle selviää uusia asioita isästään ja suvusta. Näyttelijät suoriutuivat isoista rooleistaan erittäin hyvin.
Elokuvassa näytetään paljon maaseutua,jonka takia sitä on jotenkin mukavampi katsoa. Maalaismaisemat saa elokuvan katselusta jotenkin rauhallisen ja kotimaisen olon.

Elokuvan sivurooleissa nähdään ainakin Krista Kosonen, joka on tosin hyvin pienessä roolissa, mielestäni Kristalla olisi voinut olla hieman suurempi rooli, Peter Franzen, joka oltiin kyllä hyvin valittu rooliin, Mari Perankoski, ja Elina Knihtilä. Noiden näyttelijöiden perusteella voisi kuvitella, että elokuvassa olisi ollut enemmänkin huumoria, mutta vaikka elokuva olikin komedia, niin kovin moni vitsi ei jaksanut naurattaa, jonka takia voisin antaa elokuvalle kolme tähteä.
Suosittelen kuitenkin elokuvaa sellaisille, joille kotimainen road movie uppoaa."

Sain tosta hyvän palautteen, vaikka aattelinki et en osannu ollenkaa arvostella tota... :D

3 kommenttia: