rrock'n roll child

perjantai 10. lokakuuta 2014

Sweet Valley High

Moikka, aattelin kirjottaa nyt vähän tarkemmin sen nimisestä kirjasarjasta ku Sweet Valley High. Oon vaa joskus puhunu et oon lukenu sitä tosi paljon mut en oo kuitenkaa ikinä kertonu siitä sen tarkemmin. Eli kyseessä on nuortenkirjasarja, josta on ilmestynyt 50 suomeksi käännettyä kirjaa.
Lisäksi on myös kuusi trilleriä, mitkä haluaisin myös lukee.
Kirjasarjan päähenkilöinä on siis  kalifornialaiset kaksoset Jessica ja Elizabeth Wakefield, joiden elämä pyörii aika paljonkin kavereiden, bileiden ja poikien keskellä. Kaksoset on ulkonäöltään identtisiä, mutta luonteeltaan kuin yö ja päivä. Kaksoset voi erottaa ulkonäöltään kuitenkin vain sillä tavalla, että Elizabeth käyttää yleensä rannekelloa, tai jos huomaa hänen pienen syntymämerkin, oiskohan se ollu olkapäässä? Luonteeltaan Elizabeth on järkevä, kiltti ja vastuuntuntoinen kun taas Jessica villi, itsepäinen, seikkailunhaluinen ja ajattelematon. Tämän takia Jessica saattaa joutua välillä hankaluuksiin, joista Elizabeth hänet yleensä pelastaa. Elizabeth on muistaakseni neljä minuuttia Jessicaa vanhempi.
Muita keskeisiä hahmoja on esimerkiksi kaksosten isoveli Steven Wakefield, heidän vanhempansa Ned ja Alice Wakefield, Cara Walker, Lila Fowler, Bruce Patman, Todd Wilkins, Enid Rollins jne.
Wikipediasta löytyy lisää keskeisiä hahmoja, sekä luettelo kaikista suomeksi käännetyistä kirjoista.
Oon lukenut tähän mennessä nämä kyseisen kirjasarjan kirjat:
  
  •   Valtapeliä
  •  Yhdessä ikuisesti 
  • Vain yksi ilta
  • Lupauksia
  • Onnenpoika
  • Rakkauskirjeitä
  • Hulluna rakkaudesta
  • Petollinen poikaystävä
  • Vaikea valinta
  • Ikuinen kakkonen
  • Liikaa rakkautta

En oo muuten lukenu noita osia ihan järjestyksessä mut ei se mun mielestä silleen haittaa vaikka noita lukiskin epäjärjestyksessä,. Tällä hetkellä mulla on lainassa Pitkä yö, Muistoja, Panttivangit, Rakkauden huumaa ja Ulkopuolinen. Mulla on vielä ihan älyttömästi luettavaa jos meinaan lukea kaikki osat. Mut en aio ottaa siitä stressiä. Mulla on onneks ihan hyvin aikaa lukee, tykkään tästä kirjasarjasta tosi paljon! Niin koukuttava oikeesti. Tuli muuten mieleen, et tästä kirjasarjasta on myös tehty joskus televisiosarja, ois siistii kattoo sitä mut ei löydy mistään. Mut se sarjan esittäminen lopetettiin ajat sitte, höh.
Mut hei, jos teillä on joskus tylsää tai haluatte jotain luettavaa niin suosittelen ehdottomasti, että luette tämän kirjasarjan! Tai jos ootte lukenu koko sarjan/ lukenu jonkun tai joitakin osia niin mitä tykkäsitte? :)

6 kommenttia:

  1. Oooi että, kerrankin näen jonkun aikuisen ihmisen kirjoittaneen, että tykkää tästä kirjasarjasta! Itse rakastan tuota sarjaa myös. olen lukenut ne kaikki joskus aikoinaan ja välillä vieläkin tulee niitä lainailtua :) Oon 25-v mutta tykkään niistä silti, vaikka lähes kaikki on kummastelleet asiaa. Mm. siskoni aina pilkkaa kyseistä sarjaa, pöh! Oikeesti ihanan sopivan hömppää luettavaa :3 <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heei kiva et tykkäät kans, en oo törmänny kovin moneen ihmiseen joka tota kirjasarjaa lukis! Onks sulla mitään tiettyä suosikkia noista kirjoista? :)

      Poista
    2. Tykkään semmosesta kirjasta ehkä eniten kun Talo jyrkänteellä! Se on silleen ihan jännäkin :) Ja toi Vain yksi ilta on myös tosi hyvä.

      Poista
  2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  3. Ja btw! Sitä sarjaa oli ainakin vielä jokin aika sitten youtubessa, ilman tekstejä tosin mutta kyllä siitä jotain ymmärtää kuitenkin. Se on vähän hassu tv-sarjana ehkä mutta... :D

    VastaaPoista