rrock'n roll child

perjantai 13. heinäkuuta 2012

Tammerfest 2012

Eilen oli tosiaan se kauan odotettu Tammerfest tuolla Ratinanniemessä. Portit aukes siinä klo 12 aikaa mut mä ja Linnea ei viittitty mennä sinne nii aikasee. Nähtii vasta n. klo 14 siinä Keskustorin Mäkin lähellä, sieltä sitte käppäiltii festarialueelle. Eka oli tottakai laukuntarkastus, mahtoivat ihmetellä ku mulla ja Linnealla oli kiva määrä leffoja laukussa. Sit näytettii liput ja sit mentii sinne johonki kattelee bändejä. Rockwalli oli alottanu jo kahe aikaa, se oli siis eka esiintyjä siellä. En  ollu aiemmi kuullu niiden musaa mut ihan hyvältä kuulosti.




Rockwallin jälkee esiintyi Viikate. En ollu kuullu ku vaa kaks biisiä, Viina,terva ja hauta(onks se sen nimine?) ja sit jonku toisenki mut en muista sen nimee. Mut niin, veti kans hyvän setin.
Linnea lähti Viikatteen jälkee ku ei ollu kuulemma ihan sen tyylisiä bändejä eikä se varmaa muutenkaa jaksanu seistä siellä. No,vaihdettii äkkiä leffat ku siis Linnea lainas mulle jotai leffoja ja sit itekki lainasin sille leffoja. Aattelin et kattoisin ne leffat joskus tässä viikonlopun aikana ehkä.


Ku Linnea oli lähteny nii mä jäin sit ite sinne vaa seisoon koska halusin ehdottomasti nähä kaikki bändit! Viikatteen jälkee tais tulla Mokoma. Ja niiltä olin kuullu vaa yhen biisin, Hei hei heinäkuu.
Mut niin, siellä keikalla tais sataa jossai vaihees mut muuten oli kyl hyvä ilma. Mul ois ollu sadeviitta mukana mut en tajunnu sitä sillo ku sato nii pidin sitte vaa huppuu pääs. Ja sit iha kiva ku sinne toiselle lavalle ei nähny kunnolla sieltä jostai nii onneks siinä oli semmone iso näyttö et siitä sit näki paremmin ne bändit. Mun piti napata kuvia siitä näytöltä välillä jonka takia jotkut keikkakuvat voi olla vähä outoja...


Mokoman jälkee kaikki siirty taas toisen lavan etee ku siellä oli seuraavaksi Herra Ylppö & Ihmiset.
Arvasin et ne soittaa ekana Ihmiset tulevat, se on mun mielestä tosi mahtava kappale. Sitten Horros, Pojat ei tanssi ja Sata vuotta oli kans toosi hyviä! En ees muista vetikö ne Mustia Hevosia, se on meinaa kans hyvä kappale.



Mikäköhän bändi tuli Ylpön jälkee.... hmm... apua, oisko ollu Kotiteollisuus?
En nähny sinne lavalle melkee ollenkaa nii piti sit screenin kautta ottaa ainaki pari kuvaa.
Hoilasin mukana ku ne soitti Soitellen sotaan.. se on vaan niiiin hyvä oikeesti! Ehkä yks parhaimpia Kotiteollisuuden kappaleita.  Ja sitte Mahtisanat. Ne tais vetää sen vähä nopeempana ku niillä tais olla joku 3 minuuttia aikaa.



Ja jos nyt oiken muistan niin Stamina tais tulla sit Kotiteollisuuden jälkee..Nauroin iha kivasti sille alkumusalle vai mitä nyt olikaa.. Jotain hauskaa siinä huudettiin :D
Pakkolasku oli ehdottomasti paras. Ja Valtiaan uudet vaatteet. Jossaki vaiheessa se laulaja juoksi pois lavalta ja juoksi kitaransa kaa siellä jossai päin aluetta. Repesin sille jostai syystä. Sillä oli aika ihana kiltti :''D.  Sit kokoaja kuulu kiva : "PERKELE TAMPEREEEE!" tms :--D.





Staminan  jälkee tuli kauan odotettu STRATOVARIUS ! Olin odottanu just sitä bändiä eniten. :)
Tottakai olin odottanu myös muitaki bändejä, oliha ne kaikki mahtavia!  Nappasin Stratovariuksesta ehkä eniten kuvia ;). Timo Kotipellolla on aivan ihana ääni ja kaikki sen bändin vetämät biisit oli parhautta ! Darkest Hoursin aikana aloin melkee itkee...se on oikeesti ihana kappale. Varsinki se yks kohta ku ei kuulu mitää muutaku Timon ääni, awww !  Sit viimeinen biisi oli ihana Hunting High And Low. Hoilasin myös sitä siellä. Sit Timo käski kaikkien huutaa sitä kappaletta. Kyllä ääntä riitti !
Aloin mä melkee senki kappaleen aikana itkee.. voi luoja !  Mut minkäs sille voi jos on olemassa niin ihana bändi ku Stratovarius ?








Stratovariuksen jälkee tuli illan viimeinen esiintyjä, Apulanta. Ja jouduin taas ottaan kuvia screeniltä koska hemmetin pomppivat ihmiset oli eessä eikä nähny mitää muutaku Tonin pään :'''D.
Ja ne veti ekana Pahempi toistaan, joka kuuluu ehdottomasti bändin parhaimpiin biiseihin. Ja sit Viisaus ei asu meissä, no ei siis todellakaan asu :'D.






 Emmä sit enää jaksanu seistä siellä nii lähdin jo vähä aikasemmin pois sieltä, näin kuitenki kaikki bändit. Jalkapohjat tuli kyl "vähä" kipeeks koska olin seissy koko päivän. Tai no istuin mä vähä aikaa jollain nurmikolla. Mut kuiteski.
Taisin olla vähä väsynykki pitkän päivän jälkee.. ku pääsin kotii nii kävin suihkus, söin vähä iltapalaa ja katoin Duudsonit tuli taloon -uusintajakson siskon kaa. Sen jälkee oliki kiva mennä nukkuu.
Taisin nukahtaa melkee heti..
Mut siis keikka oli kokonaisuudessaan mahtava ! En todellakaan katunu et ostin 42 € maksavan lipun sinne ;).



2 kommenttia:

  1. Stam1nan alkumusassa oli se "takki auki ilman housuja" sitä siinä hoilailtiin, koska kiertueen nimi :3 :DD (moi, oon hullu stam1nafani)
    Stratovarius oli kyl mahtava, niin kauan kun sitä kerkesin edestä katteleen :D

    VastaaPoista